Lieve mensen, Na de drukke weken van december zou ik het liefst de maanden januari en februari over willen slaan. Het is koud, het regent en wat ik dan vooral mis is de zon. Tijdens deze donkere dagen vind ik het heerlijk om de salade van mijn oom te eten. Hij maakt de meest kleurrijke en lekkerste salades boordevol groente en gebruikt alleen pure ingrediënten. Zo´n salade brengt voor mij dan toch even het zonnetje in huis en is heel makkelijk om te maken. - Ensalada del tio Larry (salade van ome Larry) - 1 grote Romaine sla 1 rode ui 2 Spaanse paprika's uit blik (pimientos del piquillo, verkrijgbaar in onze winkel) 4 eieren 50 gram Serrano ham (verkrijgbaar in onze winkel) 2 blikjes tonijn in olijfolie 4 middelgrote tomaten 1 kleine komkommer 8 middelgrote aardappelen 150 gram olijven (verkrijgbaar in onze winkel) olijfolie (Baskenland, verkrijgbaar in onze winkel) balsamico crème azijn (verkrijgbaar in onze winkel) verse peterselie verse oregano Spoel alle groente af. Schil en halveer de aardappelen. Kook deze met een klein beetje zout totdat ze beetgaar zijn. Kook in een ander pannetje de eieren. Snij ondertussen de tomaten, komkommer, rode ui, Spaanse paprika's, peterselie en oregano. Pak een grote schaal en beleg deze met de sla, dan de aardappelen, de Serrano ham, tomaten, de 2 blikjes tonijn, de gekookte en gepelde eieren, tomaten, komkommer, olijven en de rode ui. Doe er de olijfolie Baskenland en balsamicoazijn overheen en maak het af met verse peterselie en oregano, Serveer met knapperig stokbrood. Deze salade is geschikt als maaltijd voor 4 personen. ¡Que aproveche!
3 Reacties
|
Archieven
Maart 2018
Categorieën |
Copyright © 2018 Pata Negra. Alle rechten voorbehouden
|